Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!

"ΟΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΕΣ" ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΑΔΡΙΑΝΟΥ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΟΦΟΥΛΗ

29 Ιανουαρίου 2014 ... 02 Φεβρουαρίου 2014 | Θέατρο Σοφούλη > Ανατολικά Προάστια

Οι πιο Δυνατές της Άννας Αδριανού στο Θέατρο ΣοφούληΔιασκευή κειμένου από το μονόπρακτο του Στρίντμπεργκ.

Είναι ο έρωτας μοναχικό συναίσθημα; Στο γάμο μαθαίνουμε απλώς να αγαπάμε αυτό που έχουμε; Τι μπορεί να συμβεί όταν συναντιούνται η ερωμένη με τη σύζυγο;

Μετά από δύο χρόνια επιτυχημένων παραστάσεων στην Αθήνα η παράσταση ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη στο θέατρο Σοφούλη για επτά μόνο παραστάσεις.

Η Άννα Ανδριανού, η Υρώ Λούπη και η Αλεξάνδρα Τσιάγκα συναντιούνται στην αιρετική διασκευή του πιο "δυνατού" μονολόγου του Αύγουστου Στριντμπεργκ. Μία νέα δυναμική εκδοχή σε ελεύθερη διασκευή της Άννα Ανδριανού, εμπλουτισμένη με χαρακτηριστικά βίντεο και σκηνές που σκηνοθέτησε ο Θανάσης Ιατρίδης. Δυο γυναίκες, σύζυγος και ερωμένη του ίδιου άντρα, συναντιούνται μια παραμονή Χριστουγέννων σε ένα καφέ - μπαρ και, μέσα από αλλεπάλληλες προκλήσεις, εκθέτουν την ζωή και τους ρόλους τους, ώστε να αναμετρηθούν μέχρις εσχάτων. Δυο ερωτικοί θηλυκοί ρόλοι, δυο διαφορετικές απόψεις ζωής, δυο τρόποι να αγαπάς, να μισείς, να είσαι γυναίκα. Αντικείμενο: ο εραστής και σύζυγος, που, αν και απών, κυριαρχεί στη σκέψη και την καρδιά τους. Ένας άντρας που τις θέλει και τις δυο, μια και δεν τις θεωρεί επιβάτιδες της ίδιας θέσης στο τρένο της ζωής του.

Συντελεστές:
Ελεύθερη διασκευή: Άννα Αδριανού
Σκηνοθεσία: Πέπη Μοσχοβάκου
Σκηνικά: Λαμπρινή Καρδαρά
Κοστούμια: Χαρά Μποτσιβάλη
Χοροκίνηση: Νερίνα Ζάρπα
Φωτισμοί παράστασης: Νίκος Κανέλλος
Μουσική επιμέλεια: Σταμάτης Γιατράκος
Σκηνοθεσία video: Θανάσης Ιατρίδης
Διεύθυνση φωτογραφίας, κάμερα : Βάιος Μπάστος
Φωτογραφίες παράστασης: Κλεοπάτρα Χαρίτου
Hairstyling: Μιχάλης Κλώκουζας

Παίζουν:
Άννα Αδριανού, Υρώ Λούπη, Αλεξάνδρα Τσιάγκα

Διάρκεια: 70 λεπτά


"ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ" ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΣΙΤΥ

Από Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014 | Ράδιο Σίτυ > Κεντρικές Περιοχές Θεσσαλονίκης

Από την πρώτη στιγμή στο Ράδιο ΣίτυΟ Αλέξης Γεωργούλης επιστρέφει και πάλι στο θεατρικό σανίδι με την κωμωδία "Από την πρώτη στιγμή", έχοντας στο πλευρό του την νεαρή αριστούχο απόφοιτη του Υπουργείου Πολιτισμού και του Αριστοτελείου, Φανή Γεωργακοπούλου. Μετά την επιτυχημένη καλοκαιρινή περιοδεία της ερωτικής κομεντί "Από την πρώτη στιγμή", ο Αλέξης Γεωργούλης ερμηνεύει και πάλι το ρόλο του Φίλιππου Πετρόπουλου, ενός συγγραφέα, που πιάνεται, αυτή τη φορά, στα ερωτικά δίχτυα της Νάντιας Γερασιμίδου, ενός μοντέλου μεσαίας κατηγορίας που ερμηνεύει η Φανή Γεωργακοπούλου. Ο Φίλιππος και η Νάντια μπλέκονται σε μια ερωτική περιπέτεια με πολλές ανατροπές, στιγμές γέλιου, τρέλας, αλλά και έρωτα.

Η σκηνή του θεάτρου Ράδιο Σίτυ μετατρέπεται σε ένα διαμέρισμα, στο οποίο εξελίσσεται η περίεργη αυτή ιστορία αγάπης. Η Νάντια Γερασιμίδου, με όνειρο κάποια στιγμή να αφήσει το μόντελινγκ και να γίνει αναγνωρίσιμη ηθοποιός, εγκλωβίζεται στο σπίτι του φαντασμένου και πολύ μέτριου συγγραφέα, Φίλιππου Πετρόπουλου. Το διαμέρισμα του Φίλιππου μετατρέπεται σε ένα ερωτικό πεδίο μάχης και μια ξεκαρδιστική, ρομαντική ιστορία ξεκινάει. Από την πρώτη στιγμή οι δύο πλευρές υποκύπτουν στον πειρασμό και στο όνομα του έρωτα αναθεωρούν την άποψη που έχουν για τη ζωή... Αναπάντεχες επαφές, αμήχανες και κωμικές καταστάσεις φέρνουν τους εκ διαμέτρου αντίθετους χαρακτήρες σε απόσταση αναπνοής... Και εκεί όλα μπορούν να συμβούν...
Ερμηνεύουν:
Αλέξης Γεωργούλης, Φανή Γεωργακοπούλου

Alkisti
Άλκηστη

 Αλκηστη του Ευριπίδη
σε απόδοση-σκηνοθεσία Νίκου Σακαλίδη
ΤΟ ΕΡΓΟ

«[…]τα αναμενόμενα δεν πραγματοποιήθηκαν,
για τα απροσδόκητα βρήκε τρόπο ο θεός.»

Ο Απόλλων ανταμείβοντας τον ενάρετο βασιλιά Άδμητο τού προσφέρει τη δυνατότητα να ξεφύγει τον θάνατο αν κάποιος άλλος πεθάνει «αντ’ αυτού». Μόνο η σύζυγός του, η Άλκηστη, δέχεται να δώσει τη ζωή της, και η δράση εκκινεί την πεπρωμένη μέρα που ο Θάνατος έρχεται να την παραλάβει. Στο ανάκτορο καταφτάνουν πολίτες για να αποχαιρετήσουν και να πενθήσουν τη βασίλισσά τους ενώπιόν τους η Άλκηστη θα ξεψυχήσει, ο Άδμητος θα της ορκιστεί αιώνια πίστη, θα συγκρουστεί με τον πατέρα του, Φέρη, που αν και γέρος δεν θυσιάστηκε για το παιδί του, ενώ η απροσδόκητη εμφάνιση ενός ξένου, του ημίθεου Ηρακλή, θα αιφνιδιάσει και τελικά θα ανατρέψει την επικήδεια τελετή.


Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Η παράσταση προσεγγίζει τον αρχαίο μύθο ως μια επιστημονική υπόθεση εργασίας («τι θα συνέβαινε αν…») που ανατέμνει την ανθρώπινη συνθήκη: στη σημερινή εποχή, λίγο πριν ή και λίγο μετά από αυτήν, στήνεται μια πινακοθήκη προσώπων που σημαίνουν την περασμένη και τη μελλούμενη πολιτική, οικονομική και καλλιτεχνική «ελίτ» και, με αφετηρία έναν νεκρικό προθάλαμο, μας ξεναγούν στα ενδότερα δώματα του δράματος, τόπους συνάντησης του θανάτου και της ανάστασης, της φιλίας και της προδοσίας, του νόμου και της υπέρβασης, της θυσίας και της αξιοπρέπειας. Κύριο όχημα σε αυτή τη διαδρομή ο ποιητικός λόγος και η αυστηρή του φόρμα στην απόδοση του σκηνοθέτη Νίκου Σακαλίδη, που έγινε ειδικά για τις ανάγκες της παράστασης. Συνοδοιπόροι η πρωτότυπη μουσική του συνθέτη Πάρι Παρασχόπουλου, το εσωτερικό τοπίο της σκηνοθετικής σύλληψης σε εκτέλεση της Μαρίας Μυλωνά και τα σύγχρονα κοστούμια της Μένης Τριανταφυλλίδου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Απόδοση -Σκηνοθεσία: Νίκος Σακαλίδης
Σκηνικό: Νίκος Σακαλίδης, Μαρία Μυλωνά
Κοστούμια: Μένη Τριανταφυλλίδου
Μουσική : Πάρις Παρασχόπουλος
Μουσική διδασκαλία: Ευτυχία Καβαλίκα, Αθηνά Γκούμα
Φωτισμοί: Πολύβιος Σερδάρης
Μακιγιάζ: Ουρανία Γιαρματζή
Βοηθοί Σκηνοθέτη: Άννα-Μαρία Ιακώβου, Μαρίνα Καζόλη

Παίζουν: Θωμάς Βελισσάρης, Μελίνα Γαρμπή, Αθηνά Γκούμα, Ευτυχία Καβαλίκα, Τζίμης Κούρτης,
Μαργαρίτα Κούτοβα, Κωνσταντίνα Λιάκου, Ελένη Σαμαντζή, Κωνσταντίνος Χατζηκυπραίος

Πρεμιέρα: Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014 στις 21:15

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου